My front load washer isn't powering on - How to diagnose?

My Samsung front load washer (wf0500nce) suddenly wouldn't turn on - press the power bottom and nothing happens - no lights, no life.

The outlet, the plug and the cable are all fine. I took out the door switch and tested it for continuity and that checked out (although i am not sure if there being continuity means door switch is OK). I manually depressed the spring loaded switch to simulate the door being closed but it still wouldn't turn on.

How do i go about finding the fault?

Update (06/09/2017)

Is this the fuse?:

Block Image

https://i.imgur.com/LJde7hq.jpg

Block Image

https://i.imgur.com/s0NJOsd.jpg

Update (06/09/2017)

I don't see any fuse from noise filter to board. I do see what i think is the fuse in the board. I circled it in the picture. Sorry my phone's camera isnt the best.

https://i.imgur.com/Bd2h65G.jpg

Update (06/09/2017)

Yes oldturkey03, I am not showing any voltage on the relay you marked in the picture above. No 125v, no 220v...just 0.

Do you think it could be the fuse at the board that's blown?

Block Image

https://i.imgur.com/vhZvFZJ.jpg

EDIT: Just found the diagrams:

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Respondido! View the answer Também tenho esse problema

Esta é uma boa pergunta?

Pontuação 2

Comentários:

Kato x hard to make out but it is possibly a fuse.

por

Any idea how i can test the fuse? I can't just take it out because its put on with some kind off putty/glue seal.

por

No more ideas?

por

Did you figure this out? Same problem with mine.

por

Adicionar um comentário
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

4 Soluções

Solução escolhida

Kato x there should be a fuse between the noise filter and the Main PCB. Check the fuse on the inside of your washer. Check that one for continuity and/or check to see if you have power on the Main Control PCB (blue wire from noise filter to connector Main on PCB Main Control). Let us Know what you find.

Block Image

Update (06/10/2017)

Kato x let us know what the numbers on your circuit boards are. That way we might find more of a board schematic for that. See if you have any power on the line after the noise filter as well as the connector marked in the image

Block Image

Esta resposta foi útil?

Pontuação 3

Comentários:

Kato X no. That is the washers Pressure Switch. Follow the wiring from the Noise Filter. Also, consider posting a clearer picture of the circuit boards and lets see if we can identify more on it.

por

No power at the supply relay. No power at the the other connector you pointed at with the blue arrow in the picture (although i am not so sure how to go about testing for power at this location since its only one wire - i tested with one multimeter lead, got no power...and then i tried with the other lead, also no power).

As for testing a line after the noise filter, i am not sure where to test. Do i have to break the insulation of a wire to probe the conductor? I back probed the connector at the noise filter - not the connector from the plug cable but rather the other one which comes from the washer. I got power on there.

The number on the board:

assy pcb

ch06dc9200546hur01b6k0321

por

Kato x one probe on the connector and the other on ground might show some voltage. If you have power on the line past the filter, you have power on that line as well.

por

Just checked again...one probe on that connector and the other on the metal frame/rail for round. I got 125v...although the power source is 220v. What now?

por

Kato X that is on the connector at the board? Do you show 220V on the filter. Does your washer show 220V all the way to that?

por

Mostrar mais 2 comentários

Adicionar um comentário

First unplug it for five minutes to allow it to reset. Then see if it responds.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 2

Comentários:

Did that, several times...even a whole day, no go.

por

Same problem here kato x..no power..even there must be a buzzer sound after you plug it..same unit has no power also

por

Did you ever figure this out? Same problem with mine.

por

Anyone ever figure this out? Mine is 1 day old! Powered it down last night after using it. Won’t power back on today.

por

Adicionar um comentário

I just replace the board and I was good again. Basically visual inspection of the control board revealed damaged components. My speculation is those components on the board got damaged be due to an electrical surge, the root cause wasn't determined.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 0
Adicionar um comentário

did anybody have circuit diagram of motherbard DC92-00278E or A

Esta resposta foi útil?

Pontuação 0
Adicionar um comentário

Adicionar a sua resposta

Kato x será eternamente grato(a).
Visualizar Estatísticas:

Últimas 24 horas: 77

Últimos 7 dias: 384

Últimos 30 dias: 1,527

Todo: 17,035