Mystery... No sound!... O/I card? Speakers? Logic board?

My MBP 4,1 (model A1260) stopped making sounds suddenly...

I've read hundreds of posts on the internet but nothing seems to help. Here are some symptoms :

- Built-in speakers don't make any sounds.

- No sound coming from output jack (headphones or external speakers).

- The mic (line-in) jack don't work either.

- The power connection and left USB works fine.

-NO RED LIGHT coming from headphone jack... so its not the optical speaker switch problem like most have.

- In "system information", when I look in sound hardware... no description for input, output, etc...

- I tried the Apple Diagnostic Software in the installation CD, the full extended scan... and nothing found.

- Everything else works fine on my computer.

My apple warranty is over :( ...

Before I spend to much money at a computer store, anyone knows how to solve this mystery??

Is it the O/I card? Speakers? Logic board??

Thanks

Respondido! View the answer Também tenho esse problema

Esta é uma boa pergunta?

Pontuação 6
Adicionar um comentário
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

5 Soluções

Solução escolhida

First thing I would try is to boot to your System disk--select disk utility and run disk repair until it reports no trouble found. this will help us pinpoint your problem. Ralph

Esta resposta foi útil?

Pontuação 5

Comentários:

I tried the disk repair utility, booting from my Snow Leopard DVD. After verification + repair... no problem was found. Also I tried the "Apple Hardware Test", booting from my OEM disc 1 (OSX 10.5.2), and no problem was found either.

Just for the info, when I'm on my bootcamp partition (windows 7), the device manager sees an audio device : Realtek audio. Probably just because of the drivers installed tho... the same sound issues are present.

Bruno

por

Adicionar um comentário

If Ralphs suggestions did not work, I would replace the I/O Board. It's the next logical step.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 4

Comentários:

Adicionar um comentário

funny story. I have the exact same problem. But, I am pretty sure I know what happened. I was swapping displays (broke my old one, bought a new assembly, long story) and I must have hit something and shorted something out (it was off at the time w/ battery out though I swear) because now I have no wifi nor speakers. Is it possible that I hit a connector and I just need to reconnect it? (Yes, the wifi antennae are connected, unless they're broken) I've tried looking for anything loose, but I have no idea what I'm looking for, so I'm not able to find anything. It just happened tonight. If anybody wants to know more about my predicament (and maybe solve both our problems at once), I'll check back in the morning and do some more prodding.

If it means anything (not sure if it does) but I'm getting a new Left I/O board tomorrow because I may have sorta kinda accidentally bent (and broke) an inverter cable pin. whoops.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 2
Adicionar um comentário

Finally I brought my laptop to an apple store. It turns out the problem was my I/O board. I paid for the replacement and everything is back to normal.

Thanks everyone for helping me!!

Esta resposta foi útil?

Pontuação 2
Adicionar um comentário

excellent! thank you! I will give this a try.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 0
Adicionar um comentário

Adicionar a sua resposta

Brled4 será eternamente grato(a).
Visualizar Estatísticas:

Últimas 24 horas: 1

Últimos 7 dias: 6

Últimos 30 dias: 37

Todo: 7,099