Ir para o conteúdo principal
Inglês
Holandês

Demontage van de Fairphone 2

Guia de informações

= Concluído = Incompleto

  Descreva a peça ou componente específico deste(a) device em que você está trabalhando. Ex: Bateria

  Criar um título.

  Este breve resumo só aparecerá em resultados de pesquisas.

  Dar informações básicas antes de o leitor mergulhar no guia.

  Passos do guia

  Passo 1

  Hier hebben we dan eindelijk de tweede generatie van de Fairphone. Niet alleen is deze aanzienlijk gegroeid qua afmetingen, maar ook qua stijl:

  Passo 2

  Met afmetingen van 43 x 73 x 11 mm is de Fairphone 2 wel degelijk aangekomen ten opzichte van het toestel van de eerste generatie.

  Passo 3

  Het eerste item op onze agneda is de lichtdoorlatende achterste behuizing. Het ziet er knus en stevig uit, maar komt eraf zonder dat we ook maar een tool hebben aangeraakt.

  Passo 4

  Het gebrek aan zichtbare schroeven verontrustte ons enigszins. Gelukkig duurde dat niet lang, aangezien we deze handig gelabelde klemmen vonden.

  Passo 5

  En voilà, hier hebben we het hoofdframe met drie individueel verwijderbare modules. De kleine icoontjes ernaast laten zien wat iedere module doet:

  Passo 6

  Het is tijd om die schroeven eindelijk eens aan te pakken en om eens echt goed te testen hoe repareerbaar de Fairphone 2 werkelijk is.

  Passo 7

  En daarmee zijn we klaar met het eerste level van gebruikersreparaties. De Fairphone is ontworpen om zonder moeite uit elkaar te worden gehaald, zodat je enkel modulaire onderdelen overhoudt. Maar wat als je een individuele module wilt vervangen?

  Passo 8

  Het volgende slachtoffer: de achterste cameramodule.

  Passo 9

  Nog een laatste module om aan te pakken—hoewel het enkel een icoontje bevat van een microfoon, bevat deze module eigenlijk best wel wat onderdelen.

  Passo 10

  Het is de hoogste tijd om diep in het hart van de Fairphone 2 te duiken.

  Passo 11

  Wat een schoonheid, niet? We trekken het doorzichtige plastic frame helemaal leeg door alle ingebouwde en geïntegreerde antenne's en knoppen te verwijderen—deze zijn allemaal met het moederbord verbonden door middel van veercontacten.

  Passo 12

  En dan nu de tech-specs:

  Passo 13

  Aan de achterkant vinden we nog meer:

  Passo 14

  De Fairphone 2 verdient 10 van de 10 punten op onze repareerbaarheidsschaal (10 is het gemakkelijkst te repareren)

  Suas contribuições são licenciadas pela licença de código aberto Creative Commons.