Green Horizontal Lines on Panasonic Plasma TV

Block Image

Block Image

Panasonic Plasma TV: Modell TX-P50GW20

TV turns on, no redlight blinking code, sound worked at first, despite no picture. (I added the service manual) panasonic_pcz1003014ce_tx-p50gw20_chassis_gpf13de.pdf

I got this TV for free, the previous owner said that the TV works at first but its colors slowly fades after 10-15minutes until it becomes a black and white Image.

It worked a whole day with 0 Problems, but the next day it the Picture was first grey with double/Triple pictures (Overlapping Video from an HDMI device).

After that it went first to a Green Screen than total black. Tried different HDMI connections, unplugged and pluged in again after some hours. Tried to hard reset with Volume - and Menü on Remote. (The Menue doesn’t show up on the screen either btw.)

I took the backside off and looked into it. The SC (Y-Main Board) and the SS (Z-Board) got an lit LED, showing that there is power. There is no indication of a failed power supply or destroyed capacitors. No sign of burned parts/chips anywhere. After some pluging out and in of some ribbon cables the TV went (after replugging Z-Board, C1,C2,C3), from pitch black to Horizontal Green lines again, the lines are moving, not static and it looks like a moving diagonal pattern. I suspect the C1, C2, C3 and/or SS/Z-Board have to do with it, as they’re connected to each other an the green horizontal lines are kinda “split” by more static vertical lines, where different vertical sections differ in brightness.

There seems to be an bigger light bulb/LED on the power supply board, is it supposed to be lit too or just in case of failure?

Does anyone have an idea or a suggestion on how to fix/ find out what i got to fix and/or replace?

I am thankful to for any (troubleshoot) advice or idea I get.

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Responder a esta pergunta Também tenho esse problema

Esta pergunta é pertinente?

Pontuação 0
Adicionar um comentário