Ir para o conteúdo principal

This is the first generation of Amazon Fire TV (model CL1130), released on April 2, 2014. It is a powerful media streaming and gaming device that allows the user to stream digital audio/video content to a high-definition television as well as play video games.

33 Perguntas Visualizar todos

Waarom werkt de afstandsbediening van mijn Amazon Fire TV niet (meer)?

Omdat deze vraag heel wat bekijks heeft getrokken op het Engelse antwoordenforum, willen we deze vraag en de bijbehorende meest nuttige antwoorden ook toegankelijk maken voor de Nederlandse iFixit-gemeenschap:

Ik probeerde de afstandsbediening van mijn Amazon Fire TV te verbinden met de TV, maar deze werd niet herkend. De afstandsbediening van mijn Amazon Fire TV werkt dus niet? Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

Respondido! Ver a resposta Também tenho esse problema

Esta é uma boa pergunta?

Pontuação 0
Adicionar um comentário

1 resposta

Solução escolhida

Het lijkt erop dat er vele verschillende manieren zijn om dit specifieke probleem op te lossen. Voor verschillende gebruikers in de gemeenschap hebben verschillende oplossingen gewerkt. De volgende opsomming van oplossingen staat niet in een specifiek te volgen volgorde, maar stelt een verscheidenheid aan oplossingen voor:

  1. Houd de HOME-knop ingedrukt terwijl je de afstandsbediening richting de FireTV-box wijst en observeer hoe het witte licht oplicht. Je zult zien dat het licht eerst langzaam knippert en daarna iets sneller gaat knipperen…dit betekent dat de afstandsbediening probeerde verbinding te maken en dat het ook gelukt is. Je zult in dit geval ook een melding rechtsonderin het scherm zien.
  2. Houd de volgende knoppen gedurende 10 seconden ingedrukt: de Menu-knop, de linker-pijltjestoets en de Terug-knop.
  3. Richt je afstandsbediening op de Firestick. Houd de Alexa-speakerknop ingedrukt totdat de blauwe lijn voor een Alexa-opdracht verschijnt. Als het goed is, is je afstandsbediening nu aan je TV gekoppeld.
  4. Houd de Select-knop gedurende 5 seconden ingedrukt om de afstandsbediening in koppelingsmodus te brengen. Houd vervolgens de Select- en Play-knoppen gedurende 5 seconden ingedrukt om het apparaat opnieuw op te starten. Start je afstandsbediening vervolgens opnieuw op door naar de Instellingen te gaan, de Systeem-optie te kiezen en vervolgens de Herstart-optie te kiezen. Als je afstandsbediening opnieuw is opgestart, koppel je de stroomkabel gedurende 5 seconden los en sluit je deze daarna weer opnieuw aan.
  5. Houd de Select- en de View-knop gedurende 5 seconden ingedrukt. Trek dan de stekker van de Firesticks uit de TV en uit het stopcontact en laat het apparaat 5 minuten rusten. Sluit je afstandsbediening vervolgens opnieuw aan en ga in de mobiele app naar Instellingen om een nieuwe afstandsbediening toe te voegen. Houd tot slot de Home-knop gedurende 10 seconden ingedrukt.
  6. Download de FireTV-afstandsbedieningapp. Je kunt je afstandsbediening vervolgens op twee manieren koppelen: 1) door zowel je mobiele toestel als de FireTV box op hetzelfde netwerk in te loggen, of 2) door afstandsbediening in te schrijven bij je Amazon-account (waar de FireTV mee gekoppeld is).
  7. Download de Amazon Fire-controllerapp op je telefoon en koppel deze vervolgens met je toestel: voer de code die op het scherm verschijnt in op je telefoon. Download, nadat je afstandsbediening gekoppeld is, de ES Task Manager-app: download deze uit de Amazon App Store, waar je de app kunt vinden onder Utilities. Open de app als deze is gedownload. Eenmaal geopend zul je een witte pagina met vier vakjes zien. Als je een bluetooth-muis hebt, sluit deze dan nu met een bluetooth-adapter aan op de achterkant aangezien dit de volgende stap een stuk makkelijker zal maken. Druk op Power Optimizer in het onderste vakje om naar de volgende pagina te gaan. Op de volgende pagina, welke Wireless leest, zul je vier opties vinden. Schakel, behalve de GPS-optie, al deze opties in en als je dat hebt gedaan zou je afstandsbediening direct moeten werken. Als dit niet het geval is, is er iets misgegaan. Probeer het in dat geval nog een keer of probeer een andere oplossing uit.
  8. Meestal werkt de app alleen nadat je de FireStick-dongel een keer los hebt gekoppeld om deze vervolgens weer opnieuw aan te sluiten en op te starten. In dit geval kun je proberen de Home-knop gedurende enige seconden ingedrukt te houden. Vervolgens zou de FireStick melding moeten maken van een nieuwe afstandsbediening die aan het apparaat toe is gevoegd.
  9. Zet de afstandsbediening terug in de originele fabrieksinstellingen. Als dit niet voldoende is om je afstandsbediening weer aan te sluiten, houd je de Home-knop gedurende 5 seconden ingedrukt, zodat de afstandsbediening opnieuw herkend kan worden en probeer het vervolgens nog eens. Let wel op dat het verbinden tot wel 2 minuten kan duren en dat de afstandsbediening in die tijd niet gebruikt kan worden. Ook het verwijderen en weer terugplaatsen van de batterijen van de afstandsbediening zal niet helpen bij het verkorten van de wachttijd.
  10. Sommige functies van de afstandsbediening werken enkel met de Amazon-Firestick, zodat je altijd op de Firestick terug kunt vallen. Zorg dat je zeker weet dat de Amazon-afstandsbediening dicht genoeg bij de TV wordt gehouden en dat deze volle batterijen bevat. Je kunt vervolgens de toetsen van de afstandsbediening gebruiken, zoals de pijltjestoesten (naar boven, naar beneden, naar links en naar rechts), de middelste (Enter-)toets en ook de Exit-toets. Als je het Firestick-scherm te zien krijgt, kun je met behulp van de afstandsbediening naar beneden scrollen voor de Instellingen. Vervolgens kies je “Controller- en Bluetoothapparaten” en daarna “Andere Bluetooth-apparaten”. Druk op Enter. Vervolgens kun je bij “Nieuw Bluetooth-apparaat toevoegen” ook je nieuwe afstandsbediening toevoegen. Tot slot zou je afstandsbediening moeten werken.
  11. Als de afstandsbediening van je Amazon Fire TV lange tijd goed heeft gefunctioneerd, maar gestopt is te werken nadat je deze enige tijd niet hebt gebruikt, probeer je eerst de batterijen te vervangen. Als dat het probleem niet verhelpt, kun je checken of de veercontacten van de batterij geen corrosie of roest bevatten. Dit kan ontstaan door batterijen die te lang in het apparaat hebben gezeten. Gebruik in dat geval een staalwollen sponsje (of een wattenstaafje met wat alcohol) om de contacten schoon te maken totdat er enkel weer metaal te zien is. Plaats de nieuwe batterijen vervolgens opnieuw in het apparaat en de afstandsbediening zou moeten werken.
  12. Het kan, om meerdere verschillende redenen, ook aan de afstandsbediening zelf liggen. Zorg dat je zeker stelt dat de batterijen van de afstandsbediening voldoende opgeladen zijn. Als dat het probleem niet vormt, kan het ook zijn dat de veercontacten bij de negatieve pool van de batterij vast zit. Is het probleem dan nog steeds niet verholpen? Dan is het mogelijk dat de contacten tussen het bedieningspaneel en het moederbord niet goed werken, of dat het moederbord zelf beschadigd is. Check in dat geval de volgende pagina over probleemoplossing: Amazon Fire TV Probleemoplossing.

Esta resposta foi útil?

Pontuação 0
Adicionar um comentário

Adicionar a sua resposta

Manusje van Alles será eternamente grato(a).
Exibir estatísticas:

Últimas 24 horas: 0

Últimos 7 dias: 1

Últimos 30 dias: 2

Duração total: 46